local-stats-pixel fb-conv-api

Viltus veterāni147

2321 14

Krievijas blogosfēra jau gadu ilgst diskusija par viltus kara veterāniem, kas katru gadu piesprauduši neiegūtus apbalvojumus dodas svinēt Uzvaras dienu 9.maijā.

Un tam ir arī pamats, jo pēc Veselības ministrijas datiem Krievijā dzīvo aptuveni 3,4 miljoni kara veterānu, no tiem miljons - vecāki par 85 gadiem, Aizsardzības ministrijas dati rāda, ka 2010.gadā bija 400 000 invalīdi un kara veterāni, taču 2008.gadā likums "Par nodrošinātu mājokli Lielā tēvijas kara veterāniem" paredzēja piešķirt dzīvokļus 236 000 veterānu, bet reāli dzīvokļus saņēma tikai 162 000.

Skaitļi protams šokējoši, jo lielākā daļa sabiedrības arī īsti neatpazīst karavīru no vienkārša frontes strādnieka, un šo nezināšanu var veiksmīgi izmantot savām PR aktivitātēm, lai uzturētu 9.maija kultu kā vienojošu elementu.

Jaunākajiem no Otrā pasaules kara veterāniem tagad visticamāk ir kādi 85 gadi, lielākā daļa ir vecāki. Krievijā patlaban tādā vecumā ir 200 000 vīriešu. Tajā pat laikā, ne visi dienēja armijā un piedalījās karā, tāpēc nebūtu pamata 65-70 gadu vecu onkuli ar medaļu "Par drosmi" uzskatīt par kara veterānu. Otrkārt, pat Padomju laikos, notika veterāna statusa devalvācija, kad 1985.gadā uz Uzvaras dienas četrdesmitgadi tika apbalvoti pēc iespējas vairāk cilvēki, arī tādi kas piedalījās karā, bet pretējā pusē. 1995.gadā likumā "Par veterāniem" veterānu saraksts tika papildināts, līdz ar to tajā iekļuva cilvēki, kas vispār nav atradušies frontē.



2321 14 147 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 147

0/2000
Mans vectēvs ir kara veterāns un viņam ir 89 gadi. 9. maijā pavadu viņu līdz piemineklim, lai viņš var nolikt puķes par mirušajiem draugiem karā un dodamies prom.
3 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

šausmas..

2 0 atbildēt

Gan jau arī vēl pēc 25 gadiem ielās būs pilns ar 65 gadus veciem WW2 veterāniem.

Un pusi no tiem apbalvojumiem droši vien var nopirkt Latgalītē.

2 0 atbildēt

9. maijs ir pārvērties par cirku. Lielākā daļa no LV svinošajiem vispār nesaprot, kāpēc viņi tur atrodas. Man tieši šodien ir dzimšanas diena un pirms kādiem 10-15 gadiem nekas tāds nenotika. Šodien es ienīstu, ka mana dz. d. ir šajā datumā. Visa pārdaugava pēc tam piemēslota, satiksme drausmīga. Nafig?

2 0 atbildēt

welcome to mūsdienas.. nav svarīgi par ko svinam, galvenais ir tas kas katram savā galvā un aiziet 9.maijs... ><

2 0 atbildēt

Ziniet, es te tagad neaizstāvēšu ne krievus, ne latviešus, katrā personā ir savs sūds. Bet, ko jums labu dod Bērziņš un viņa 100 mudaki? Neko. PSRS viss bija savādāk, man viena vecmamma stāstīja, ka tagad visi (!) ir samaitāti, viens otru necienoši cilvēki. Gan krievi, gan latvieši. Neciena un viss. Krieviem latvieši ir nacionālisti, apdirsušies ar naidu pret citiem, ka pāsiem ir slikti viss, latviešiem krievi ir dauzoņas, kuri okupēja Latviju, kurus janošauj un jālikvidē. Tikai, ziniet, vienu jūs vēsturē nekā nevarēsiet izmainūt-Latvijas kā tādas NEKAD nebija un vācieši bija paši pirmie okupanti pat jau Livonijas laikā.

1 0 atbildēt

tak beidz viņam skaidrot kaut ko emotion jams tak prātu aizmirsis mātes vēderā...

1 0 atbildēt

 9. maijs ir parasta diena un nekas vairāk.

1 0 atbildēt

Būtu vāci uzvarējuši, varbūt vismaz mums būtu ceļi bez bedrēm....

1 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt

1945 gada 9 maija(Eiropa taja bridi bija 8 maijs) tika uzvareta Vācu armija.

Latvija tika okupēt 1940 gadā 17 jūnijā.

tātad 1945 gadā 9 maijā vai ari 8 maijā kā katrs grib vajadzētu svinēti uzvaru par Vaciešiem. 

Jo tomer mes visi zinām ko darija Hitlers, un zinam cik Slikts bija stalins, ko neizdarija Hitlers to izdarija Stalins, bet to dienu ir jasvin tapat ka tiek svinets visur citur pasaulē, jo tie ir Starptautis svētki http://en.wikipedia.org/wiki/Victory_in_Europe_Day

cik cilvēku tik viedokļu negribas nesviniet, domajiet ka zem vaciešiem butu labak, ta ir jusu briva izvele.

0 0 atbildēt

Okupanti. emotion

0 0 atbildēt

kápéc visi uzskata, ka psrs ir tá sliktá puse.... ja káds neatceras, tad 1939 gadá vácijas karaspéki iebruka Polijá... pirms tam 1938 gadá starp váciju un psrs bija parakstíts pakts par neuzbrukanu ... protams tur arí bija savi zemúdens akmeni, bet apgalvot, ka viena puse ir vainígi ir vienkársi véstures nezinásana.... Jo gan vácija, gan psrs tajá laiká bija ar saviem tarakániem galvás....

1 1 atbildēt

Man viņi visi vienādi....

2 2 atbildēt

Vēl viens apliecinājums, ka TVNET ir slimu cilvēku portāls.

1 2 atbildēt

Nesaprotu,kāēc 9.maiju sauc par uzvaras dieu,ja Krievija patiesībā zaudēja...?!

5 8 atbildēt

GODS UN SLAVA ŠIEM VETERĀNIEM ! 

Я люблю Россию 

2 8 atbildēt
« 1  2  3  4 »