local-stats-pixel fb-conv-api

Viltus veterāni147

2321 14

Krievijas blogosfēra jau gadu ilgst diskusija par viltus kara veterāniem, kas katru gadu piesprauduši neiegūtus apbalvojumus dodas svinēt Uzvaras dienu 9.maijā.

Un tam ir arī pamats, jo pēc Veselības ministrijas datiem Krievijā dzīvo aptuveni 3,4 miljoni kara veterānu, no tiem miljons - vecāki par 85 gadiem, Aizsardzības ministrijas dati rāda, ka 2010.gadā bija 400 000 invalīdi un kara veterāni, taču 2008.gadā likums "Par nodrošinātu mājokli Lielā tēvijas kara veterāniem" paredzēja piešķirt dzīvokļus 236 000 veterānu, bet reāli dzīvokļus saņēma tikai 162 000.

Skaitļi protams šokējoši, jo lielākā daļa sabiedrības arī īsti neatpazīst karavīru no vienkārša frontes strādnieka, un šo nezināšanu var veiksmīgi izmantot savām PR aktivitātēm, lai uzturētu 9.maija kultu kā vienojošu elementu.

Jaunākajiem no Otrā pasaules kara veterāniem tagad visticamāk ir kādi 85 gadi, lielākā daļa ir vecāki. Krievijā patlaban tādā vecumā ir 200 000 vīriešu. Tajā pat laikā, ne visi dienēja armijā un piedalījās karā, tāpēc nebūtu pamata 65-70 gadu vecu onkuli ar medaļu "Par drosmi" uzskatīt par kara veterānu. Otrkārt, pat Padomju laikos, notika veterāna statusa devalvācija, kad 1985.gadā uz Uzvaras dienas četrdesmitgadi tika apbalvoti pēc iespējas vairāk cilvēki, arī tādi kas piedalījās karā, bet pretējā pusē. 1995.gadā likumā "Par veterāniem" veterānu saraksts tika papildināts, līdz ar to tajā iekļuva cilvēki, kas vispār nav atradušies frontē.



2321 14 147 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 147

0/2000

9. maijs ir diena, kad krievu pensionāri lielās ar saviem tirgū nopirktajiem ordeņiem. Nu labi, gan jau daži starp visiem viņiem ir arī ar reāli kara laikā paša nopelnītiem "apbalvojumiem". Taču esmu pārliecināts, ka tādi reālie "metālisti" (lasīt ordeņneši) tajā lielajā "metālistu" barā ir diezgan maz.

8 0 atbildēt

Diez pēc divdesmit gadiem arī būs kādi Tēvijas Kara "veterāni"? emotion

8 0 atbildēt
Ar tiem ordeņiem ir tāda ķēpīga lieta. Tu nevarii parādes laikā pieskriet klāt un paskatīties otru pusi, bet mājās viņus nerāda. Kas ir tas ķēpīgākais? Otrā pusē ordenim ir nummurs. Un tas ir visiem svarīgiem ordeņiem vienalga vai tas ir kriev, vācu vai mūsu bāleliņu. Ko nummurs nosaka? Pēc nummura var noteikt kam, kad, par ko un kādos pastākļos tas ir pasniegts. Ja to darītu valsts līmenī tad atsijātos daudzi.
8 0 atbildēt

Ir zinātniski pierādīts, ka Karos iet bojā lābākā tautas daļa, (drosmīgākie, pašaizliedzīgākie, godīgākie utt. ) Domāju ka ir loģiksi ka parādās, smakulāči kuri grib padzīvot uz kāda cita rēķina.. Es domāju ka lielai daļai tur varētu arī nākties atbildēt par šiem Ordeņiem..

8 0 atbildēt

Kaut arī esmu Krievs, ienīstu to 9. maiju. Tikpat labi, kāpēc lai Latvieši nevarētu svinēt komunisma sagrāves dienu??? Ienīstu arī Kremli un tā uzspiesto varu un nepatieso informācijas izplatīšanu. Kauns būt krievam... :)

8 0 atbildēt

Tiem večiem vēl vajadzēja piespraust Māte varone ,lai izskatās vairāk to medāļu ,un tad var lielīties pie Pārdaugavas kauna staba.Tāpat jau neviens nepiefiksēs ,kas tā par bļembu pie krūts.

7 0 atbildēt
Tas tiešām ir cūciski, man pašam vecvectēvs 1944. gadā gāja bojā un kaut kā negribas, lai atmiņas par viņu notraipītu šitādā veidā.
7 0 atbildēt

Tur pārdaugavā rīt pie tā staba varēs redzēt daudzus šādus viltus veterānus!!! Tas tā ir katru gadu!!! Domāju ka vajadzētu ieviest likumu, ka nedrīkst nēsāt apbalvojumu kuru neesi nopelnijis vai ticis ar to apbalvots!!!

7 0 atbildēt

Kas tad ir krieviem istie veterani, tie kas aiz lozhmeteja shava savejos, un tie kas brauca ar galdu, realistiski cik tad ir to realo veteranu dzivi tie kas tiesham bija varoni nevis ienaca jau iekarotaja berline un saka izvarot un laupit (jo sarkana armija ar to nodarbojas, atshkiriba no sabiedrotajiem pie kuriem nacisti muka lai pasleptos) reali sabiedrotajiem nav tik daudz dzivu un tiem apstakli bija krietni labaki, nu 90% to veteranu kas tagad ir dzivi ir tie kas kauju redzeja tik tuvu cik savejos atshava. 

10 3 atbildēt

Neuzskatu idiotus ar krievijas valsts karogiem kautkā saistītiem ar vācijas sagraušanu, jo tolaik krievijas, kā valsts nemaz nebija! PSRS karogus vēl uzskatu par normu, jo tik tiešām PSRS (kā tauta) pielietoja visus savus spēkus cīņā ar Hitlera armiju. Savukārt, šādus viltus medaļu nēsātājus uzskatu par necienīgiem cilvēkiem. Piemēram, manam vecvectēvam bija goda ordenis par drosmi un par flotes sagraušanu (viņš bija zemūdenes pulkvedis). Un tagad kautkāds nekā darītājs NEGODĪGI uzliek sev medaļas... Lai tādi vieglprāši iebāž sev d.... tās nozagtās medaļas. Murmuļi vecie.

7 0 atbildēt

kauns, par šādiem cilvēkiem! Veinkārši, KAUNS!

Tā jau ir ņirgāšanās par veterāniem, kuri pārcietuši visu ko (badu, daruga/radinieka nāvi, ievienojumus u.tml) lai tikai iegūtu brīvību no nacisma.!

7 0 atbildēt

krievs paliek krievs!

7 0 atbildēt

Baigi smieklīgi, ka krievi pašpasludinājuši 9. maiju par Uzvaras dienu, neskatoties uz to, ka tajā laikā karoja visa pasaule. Karš kurš beidzas ar "uzvarētāju" un "zaudētāju" ir karš, kurš vēl nav izkarots!  emotion

7 0 atbildēt

Kā paši krievi saka : "Ņet semji bez urodov !"

     

6 0 atbildēt

Cik daudz esmu redzējis , ka tirgū , un citās vietās stāv parasti kāds vīrietis ar čemodanu kurš ir pilns ar visādām medaļām , un protams pārdot tās

6 0 atbildēt

Esat pamanījuši, ka tā vecene ir vienīgā kas velkā Georga lenti ? Neviens pats Krievu virsnieks, ģenerālis un jebkurš cits augsta vai vidēja ranga amatā nevēlkā to leti...

5 0 atbildēt

Drīz ja cels gar robežām viltus ēkas elementus utt. lai tik visa pasaule domā cik "kruti" ir krievi un krievija.

Krievija taisa sevi par apsmieklu.Nenormāla līdzība ar z-koreju. Identiska domāšana.

Ieraugot tās 20 + medaļas uz krūtīm itkā veterāniem,tāda sajūta ka par katru izdarīto kustību/darbību uzreiz iežmiedz medaļu.

Sarkasms- dēliņ,atnes aliņu no leduskapja.Iedošu medaļu :p

5 0 atbildēt

Tā kā spoķeļi man ir atņēmuši iespēju labot vecu rakstu, tad visus gadus jārēķina aptuveni par 3-4 gadiem plusā.

5 0 atbildēt

Nez cik šādi viltus veterāni šo ceturtdien savāksies!

5 0 atbildēt

atceros pagajušo gadu, visslaik apkārt manām mājām klaiņoja kāds 50it gadīgs vecis tēlojot kara veterānu no flotes prasot naudu "maizei", bet pacik točka blakām 100% ka točkai

5 0 atbildēt
« 1  2  3  4 »