local-stats-pixel fb-conv-api

Viltus veterāni147

2321 14

Krievijas blogosfēra jau gadu ilgst diskusija par viltus kara veterāniem, kas katru gadu piesprauduši neiegūtus apbalvojumus dodas svinēt Uzvaras dienu 9.maijā.

Un tam ir arī pamats, jo pēc Veselības ministrijas datiem Krievijā dzīvo aptuveni 3,4 miljoni kara veterānu, no tiem miljons - vecāki par 85 gadiem, Aizsardzības ministrijas dati rāda, ka 2010.gadā bija 400 000 invalīdi un kara veterāni, taču 2008.gadā likums "Par nodrošinātu mājokli Lielā tēvijas kara veterāniem" paredzēja piešķirt dzīvokļus 236 000 veterānu, bet reāli dzīvokļus saņēma tikai 162 000.

Skaitļi protams šokējoši, jo lielākā daļa sabiedrības arī īsti neatpazīst karavīru no vienkārša frontes strādnieka, un šo nezināšanu var veiksmīgi izmantot savām PR aktivitātēm, lai uzturētu 9.maija kultu kā vienojošu elementu.

Jaunākajiem no Otrā pasaules kara veterāniem tagad visticamāk ir kādi 85 gadi, lielākā daļa ir vecāki. Krievijā patlaban tādā vecumā ir 200 000 vīriešu. Tajā pat laikā, ne visi dienēja armijā un piedalījās karā, tāpēc nebūtu pamata 65-70 gadu vecu onkuli ar medaļu "Par drosmi" uzskatīt par kara veterānu. Otrkārt, pat Padomju laikos, notika veterāna statusa devalvācija, kad 1985.gadā uz Uzvaras dienas četrdesmitgadi tika apbalvoti pēc iespējas vairāk cilvēki, arī tādi kas piedalījās karā, bet pretējā pusē. 1995.gadā likumā "Par veterāniem" veterānu saraksts tika papildināts, līdz ar to tajā iekļuva cilvēki, kas vispār nav atradušies frontē.



2321 14 147 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 147

0/2000

Esat pamanījuši, ka tā vecene ir vienīgā kas velkā Georga lenti ? Neviens pats Krievu virsnieks, ģenerālis un jebkurš cits augsta vai vidēja ranga amatā nevēlkā to leti...

5 0 atbildēt

neviens netic ZS vecītim, bēt tomēr katru gadu par viņu priecājas......

5 0 atbildēt

Nekad nebūtu iedomājies, ka tā var...

5 0 atbildēt

Uz katru apbalvojumu nāca līdzi papīrs. Uz kura bija tavs vāŗds un kāpēc piešķīŗts. Tāpēc jebkurā gadijumā var pajautāt dokumentāciju par to ko tu nēsā. Ja nav nedrīkst nemaz tā nēsāt. Tik pat labi es ar sametīšu sava vectēva kkādus ordeņus un zvaigznes no armijas laikiem. Un ar būšu veterāns. Ai kauns par tādiem cilvēkiem. 

Domāju, ka uz vecumu cilvēki ir gudrāki. 

5 0 atbildēt

Pareizi ,daži kas tagad uzdodās par baigiem varoņiem ,labi ja 5.gadu veci bija kara laikā ,neko nesaku jā redzējuši bija traki ,vet kāpēc tagad plātīties ar to kas viņiem nepienākās.

5 0 atbildēt

Interesants rakstiņš! Smieklīgi klauni- viltus veterāni!

5 0 atbildēt

Ir zinātniski pierādīts ka lielos karos vis vairāk bojā aiziet cilvēku ar augstu morāli, ētiku un cilvēku ar pienākuma apziņu...pēc milzīgiem slaktiņiem neļiešu skiats proporcionāli pieaug tikpat.... Es domāju ka atbilde ir kapēc tas tā ir skaidra... Mans viedoklis tas ir tapēc lai kautkādā veidā kompensētu to faktu ka šie varoņi ir mīžuļojuši pa ierakumiem kamēr riktīgie veči mauca... Viņulielākais varondarbs ir varbūt kāds noslepkavots sīkais Berlīnē vai izvarota sieviete...  Protams ne visiem, bet mans viedoklis ka šādus cilvēkus ar viltus apbalvojumiem ir jāsēdina cietumos..

5 0 atbildēt

Nez cik šādi viltus veterāni šo ceturtdien savāksies!

5 0 atbildēt

atceros pagajušo gadu, visslaik apkārt manām mājām klaiņoja kāds 50it gadīgs vecis tēlojot kara veterānu no flotes prasot naudu "maizei", bet pacik točka blakām 100% ka točkai

5 0 atbildēt
Svin tā, itkā paši būtu vinnējuši karu... Visiem ir skaidrs, ka ja nebūtu 3 fronšu, tādas Krievijas šodien nepastāvētu. emotion Nu, visiem, atskaitot pašus vaņkas
4 0 atbildēt

 emotion 

4 0 atbildēt

Tā jau domāju, ka monstri.lv atkal pacels manu rakstu. Nav nācies pasekot līdzi, kā pāris gadu laikā izmainījusies situācija.

4 0 atbildēt

Tiešām interesants raksts! emotion

+

4 0 atbildēt

Palasiet vésturi, kápéc krievijá svin 9. maijá!

3 0 atbildēt

superīgs raksts . pateicos autoram.

ps.nez kāpēc nevaru Tev piešķirt plusu - esot sasniegts kaut kāds limits. nu, tad piekāst sistēmu - še reāls + .

3 0 atbildēt
Mans vectēvs ir kara veterāns un viņam ir 89 gadi. 9. maijā pavadu viņu līdz piemineklim, lai viņš var nolikt puķes par mirušajiem draugiem karā un dodamies prom.
3 0 atbildēt

Nu pirmajā bilde tā ursulumbajeva,100 punkti ,Sociālistiskā darba varoņina

3 0 atbildēt

Tā vien liekas, ka viņiem medaļas vairāk kā medaļām bagātākajam spokam emotion emotion 

3 0 atbildēt

Pilnīgi pie kreisās olas ko viņi tur dara, kaut tēlo napaleonu. Paši taisa ažiotāžu, paši vārās. 

3 0 atbildēt

Es agrāk domāju ka tikai Brežņevs krāmēja sev medaļas uz nebēdu,kamēr vairs nebija vietas kur likt.Patiesībā visu laiku bija aizdomas, par tām pārkrāmētām krūtīm ar medaļām,ka kaut kas nav tīrs.

3 0 atbildēt
« 1  2  3  4 »