local-stats-pixel fb-conv-api

Maximas kopne un skrūves17

259 1

Sveiki,

Tagad visi dikti spriež par skrūvēm tajā sabrukušajā ēkā, tad nu es, visu ko pārdesmit gados redzējis un pieredzējis celtniecībā, varu pateikt - šajā gadījumā sliktākas skrūves to sabrukšanu tikai paātrināja, sabruktu tāpat, jo šāda veida savienojums tik lieliem laidumiem, paļaujoties tikai uz skrūves vītni visnoslogotākajā punktā, ir pilnīgs ārprāts. Par ko es brīnos - ka pieredzējušie konstrukciju montāžas veči, metinātāji, darbu vadītāji, inženieri - necēla trobeli. Jo šaize ir acīmredzama, priekš lietpratēja. Nu lai paliek.


Ielikšu tik divas bildes - viena, kāda tipa savienojums bija kopnēm, un otra - kādam savienojumam būtu jābūt, lai skrūves šķērsām ieliktu, palielinot savienojuma izturību vismaz pieckārtīgi.

PS neko negribu pierādīt, tikai painformēt lai cilvēkiem priekšstats, kā varēja būt savādāk, ja vispār interesē.

259 1 17 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 17

0/2000

man fascinē tas ka tagad katrs otrais sajuties kā eksperts (nerunāju šoreiz par raksta autoru bet globāli) pats šobrīd mācos tieši šo tēmu augstkolā (par laimi jau sen zināju ka par arhitektu līniju nestrādāšu) bet nu tur ir ļoti daudz papildus faktori kas varētu būt pie vainas.

tomēr šī visu cilvēku liekā bļaustīšanās ir kaitinoša. Arī draudzene mēģināja izteikt savu viedokli man par šo kas varētu būt pie vainas un vienkārši atļāvos uzlikt austiņas un neklausīties tajā visā.

Sagaidāit pirmo officiālo slēdzienu no neatkarīgiem ekspertiem (es gan vēlētos lai tie arī nebūtu kaimiņvalstu vai vietējie, bet gan kādi zviedri vai vācieši kas tiešām ir neatlaidīgi šajā darbā) un tad arī var sākt diskutēt par to kas ir reālais iemesls un kas pie tā ir vainīgs. Šobrīd viss balstās uz "man viena tante teica ka otra tante redzēja"

Tas ir absurds.... nevajag varbūt lieki par to visu bļaustīties un taisīt no sevīm ekspertus. Šo viedokli mēs esam dzirdējuši jau un tas tiks izvērtēts.

Tas ka visi apkārt bļaustās kas kā un kāpēc nepadara jūs gudrākus un diemžēl vēl jo vairāk neatgriezīs tos 54 cilvēkus pie mums atpakaļ.

33 0 atbildēt

Neko nezinat par celtniecībus, tad arī nerunājiet blēņas ! baigie experti atradušies !!!!!!!!!!

4 0 atbildēt

dai labi inzhinieri, biezajos laikos pa to vien mācijās, tapēc tagad ir ka piedirsts ar tādiem, kas būvēt nesūda nemāk :D 

mana prakse vienkārša, paņem projektu, un bliez divreiz biezākus kokus iekšā (tas par koka celtnēm) basta, samet sķēršļus, diognāles, un pats velns nesagāzīs, te es vislabāk ierēcu par armatūras trūkumu, visi gudri bliezt betona paneļos iekšā troses :D 

3 0 atbildēt

Neesmu profesionals celtnieks,bet man uz aci ir redzams ka tas ir vajprats,klat betonu uz kautka tada,esmu shoka ka vispar 2 gadus nostaveja.

8 6 atbildēt

Eu, lielie speci komentētāji un bildētāji!!

Bildē redzamie savienojumi nav tie kas neizturēja! Neizturēja savienojumi ar zvaigznītē izvietotām skrūvēm 5 + 5!

Tas ir sākumam. Tālāk kaut kā sastiprināšanai, nu kaut cik nopietnās vietās izmanto skrūves ar stiprību, kas neļauj vījumiem nomukt nost, bet pārrauj pašu skrūvi - kātu vai vijumu pirms uzgriežņa. Tātad izmantotās skrūves, ja jau norāva vītni, nekādi nevarēja būt ar 8 stiprības klasi, bet ne vairāk kā 6,5!

2 0 atbildēt

Paskat attēlā Nr 6 pozīciju Nr1! Tā ir tā vieta kas izreisīja sagrūšanu

http://g2.nh.ee/images/pix/maxima-choping-center-collapse-analysis-67149538.pdf

http://content31-foto.inbox.lv/albums/i/i_edgars/Dazadi/Maxima.jpg

Te ir pirms nodošanas ekspluatācijā!

0 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt