local-stats-pixel fb-conv-api

Kādēļ neviens nenāk palīdzēt, kad tevi sit?30

784 2

Dažkārt dzīvību var glābt viens telefona zvans.

784 2 30 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 30

0/2000
Nezinu, man gan tā nav. Gājām garām ar draugiem vienam dzērjam, kurš gulēja zemē, protams sadzēries. Piegājām klāt, prasījām, vai viss kartībā, čalis nevarēja parunāt, un rādīja, uz kaklu (ka *****ts ir). Sazvanīju ātros, protams, pārējie negribēja zvanīt. Čalis, bija saņēmies, ierāvis vēl dziru, un aizgājis, protams gājām līdz emotion , par ātrajiem biju galīgi aizmirsis. Iegāja veikalā viņš galīgā komā, un pārsita galvu, izsauc apsardzi, apsargs izvelk ārā, un atstāj tur pat, un mums vēl pasaka, ja iet kut kur, lai dod pa galvu... Tikmēr man zvana ātrie, izskaidroju situāciju, ka rādīja, ka slikti, beigās ātrie vēl gribēja piešūt viltus izsaukumu... Par to biju šokā 40 minūtes viņš gulēja pilsētas centrā, neviens nepalīdzēja, visi gāja garām, tad nāca palīgā citi dzērāji, un aizveda mājās viņu. Nezinu, vai ir kaut kas sakarīgs uzrakstīts emotion Bet jā, cilvēki ir pilnībā vienaldzīgi, un beigās mums pārmet, pa to, ka gribam palīdzēt.
40 0 atbildēt

Es domāju, ka cilvēkiem zemapziņā ir galīgi vienalga par citiem, kamēr pašiem no tā nav kāds materiāls vai nemateriāls labums.

24 0 atbildēt

Un atkal pakavējos atmiņās. Man bija 10 gadi. Augustā atrados slimnīcā, jo man veica mandeļu operāciju. Toreiz zēni un meitenes no 10 - 14 gadiem bija vienā palātā,10 bērni- 8 zēni un 2 meitenes. Tie bija bērni, kuriem tika veiktas dažādas operācijas. Vairākiem zēniem bija aklās zarnas operācija, viens bija pārplēsis cisku ap 10 - 15 cm garumā, rāpjoties pa koku., vienam - bruka , vienam -pārdurta kāja, vienu ieveda ļoti smagā stāvoklī - bija plīsis aklās zarnas piedēklis. Atceros, ka tā bija pirmdiena, kad opercija tika veikta 3 bērniem, tai skaitā arī man. Katrs gulēja savā gultiņā izciezdams sāpes. Taču nākošajās dienās jau esam žirgtāki un mundrāki, sākas sarunas, iepazīšanās. Un tad sākās. Blakus gulošais zēns, 13 gadīgais,ar operēto bruku  paņēma ķebli  un sāka bakstīt blakus gultā gulošo , kuram iepriekšējā dienā bija veikta aklās zarnas operācija. Sākām  zēnu apsaukt. Viņš krievu valodā atbildēja, ka esot virsnieka dēls un neko nesaprotot. ( Toreiz Talsos atradās karaspēka daļa).Tā kā man bija nelielas krievu valodas prasmes, tad pateicu, kāpēc tad viņš nav hospitālī, bet šeit. Viņš atbildēja, ka te esot slavens ķirurgs dr. Ruģēns un vecāki vēlējās, lai viņš operētu, nepārtraukdams ar ķebļa kājām bakstīt slimajam. Zēns sāka jau raudāt. Palīdzēt varēja no visiem 2 zēni, taču viņi tikai apsauca un neko vairāk. Es neizturēju. Izlēcu no gultas ar pliku dibenu , pieskrēju pie virsniekdēliņa un ,cik nu man bija tā spēka, izrāvu ķebli no rokām, un noliku tālāk, lai  viņš nevarētu aizsniegt. Tīri dabīgi, ka viņu tā satricināju , ka viņam arī brūce iesāpējās. Viņš sāka skaļi aurot. Istabā iestājās kapa klusums. Zēni mēļoja, ka nu man būšot slikti. Tajā laikā es nebiju no drosmīgajām , taču netaisnību arī necietu.Zēns solījās nosūdzēt vecākiem. Mana drosme sāka augt, un pateicu, ka arī es neklusēšu. Viss mierīgi pagāja . Nākošajā dienā pie virsniekdēliņa atnāca māte. Mums katram iedeva pa kārumam. Taču es sēdēju gultā un sekoju, lai dēls neizpļāpā. Māte aizgāja , sacīdama, cik jauki bērni ir šajā palātā. Nu sākās. Zēni, tikai prata mēles kulstīt, tagad ķircināja mani. "Vai tad tev nebija kauns ar pliku dibenu  skriet un raut ķebli? " Kā par brīnumu man nemaz nenāca raudiens, bet dusmas auga augumā, jo man nācās aizstāvēties.

.Cilvēki ir ļoti vienaldzīgi, taču izvēlas labāk būt neitrāli, nepieļaujot domu, ka arī paši var nokļūt līdzīgās situācijās. Dante teicis: "Viskarstākās vietas ellē ir domātas tiem, kuri lielu morālu pārbaudījumu laikos ir saglabājuši neitralitāti".

22 0 atbildēt

Mana pieredze rāda, ka cilvēki drīzāk filmē notiekošo negadījumu/nelaimi un zvana draugiem, lai izstāstīto to, kas notiek, nevis piezvana policijai vai ātrajiem. Nevienam caur telefonu pa galvu neiedos arī tad, ja būsi jau piecdesmitais zvanītājs saistībā ar konkrētu gadījumu. Cilvēki ir nejūtīgi, un galvenais, lai ar pašiem nekas nenotiek, par pārējiem nospļauties. 

11 0 atbildēt
Ja moonu sistu es ar nepalīdzētu. Viņš tāpat palīdzību tik no Zanes pieņems emotion
10 2 atbildēt

Vistumšākās vietas ellē ir atvēlētas tiem, kuri morālās krīzes brīdī nolemj neiesaistīties.

                                                                                             /Dante Aligjeri

6 0 atbildēt
Pienāk brits un pasaka- "are you alright mate?" un vēsā mierā aiziet.
5 0 atbildēt
Tie kuri nezvana policijai, ir pasi tadi banditi un huligabi emotion
6 2 atbildēt

Uz virsrakstu ir viegla atbilde, nelien kur nevajag, ielīdu divas reizes 12 gadus pēc tam mani drāza caurām dienām, beigās neviens nerubija kapēc tik tapat turpina ja kādu sit 60% iespēja ka viņš to ir pelnijis. Lidz ar to nelien palīdzēt ja nepazīsti to ko sit, i pa rakstu, mūsdienās menti ir kretīni un ārsti arī, kopš noņēma būdiņas visp nav no ka pazvanīt jo man jāmaksā ka izsaucu kādam parubijušamies atros un vēl lamā ka bomžiem sauc ātros, policija vēl pēc tam liek maksāt pa viltus izsaukumu

4 0 atbildēt

neesmu nekad šādās situācijās nonācis. liktenis varbūt tā dara speciāli, jo es toč malā nestāvētu. tā vien nagi neiz kādam ar mietu pa pieri iedot emotion un tas vēl ir maigākais, ko izdarītu emotion

4 0 atbildēt
Tie ir tikai stulbi cilvēku instinkti. Labi,ka ir un bija arī tādi,kas tiem nepakļaujas,domāju,ka pretējā gadijumā cilvēks nebūtu cilvēks.
3 0 atbildēt

Atliek vien secināt- tā nav tikai pie mums

0 0 atbildēt
Ma*k*s
0 0 atbildēt
******s tie aculiecinieki
0 0 atbildēt

dziļi emotion

0 0 atbildēt

Kkur te pat Spokos bija raksts par iedzimto bezpalīdzību, šis attiecas taisni uz šo tēmu!

0 0 atbildēt

Cilvēki daudz brīžiem neatsķiras no primātiem, ja  viens sāk palīdzēt tad pārējie. Bara instinkts, baidās par savu ādu.  Manā mājā ar bija tāds notikums, vienīgais cilvēks, kas zvanija policijai, bija mana mamma pārējie nelikās ne zinis...

0 0 atbildēt

LOL ja sit tad sit pretī, ja nevari tad to sauc par Evolūciju emotion

0 1 atbildēt
Diršana kā tas var būt no tavas dzīves
0 2 atbildēt