local-stats-pixel fb-conv-api

19 lietas, kuras jūs nezinājāt par citplanētiešiem...2

40 3

Daudzi no mums noteikti kaut reizi mūžā ir aizdomājušies par to, vai arī uz citām planētām dzīvo saprātīgas būtnes. Visi ir dzirdējuši par lidojošajiem šķīvīšiem un mazajiem, zaļajiem cilvēciņiem. Cik liela daļa patiesības tajā ir mēs pagaidām, diemžēl, nezinām, taču jums ir lieliska iespēja izlasīt 19 interesantus faktus par citplanētiešiem. Kad mēs viņus atradīsim un vai kailu cilvēku bildes viņus iespaidos?

1. Astronomes Margareta Turnbula un Džila Tartere no Karnedžī institūta Vašingtonā, ir izveidojušas sarakstu no 17 129 tuvumā esošajām zvaigznēm, uz kuru planētām varētu atrasties sarežģītas dzīvības formas.

2. Saskaņā ar Turnbulas teikto, zvaigznēm ir jābūt vismaz 3 miljardus gadu vecām (lai būtu bijis pietiekams laiks attīstīties dzīvības formām), ar mazu masu un lielu dzelzs līmeni, jo metāli ir nepieciešami, lai izveidotos cieta, zemei līdzīga planēta.

3. Saraksta augšgalā ir blāva, orananža zvaigzne ar nosaukumu Epsilon Indi. Tā atrodas tikai 11,8 gaismas gadu attālumā no planētas Zeme, mūsu galaktikā.

4. Kāda ir frekvence, Frenk? Astronoms Frenks Dreiks veica zinātnē pirmo mēģinājumu kontaktēties ar citplanētiešiem. Tas notika 1960. gadā un viņš izmantoja Rietumvirdžīnijas Nacionālās Radio astronomijas observatorijas 85 pēdu diametra radio šķīvi, lai uztvertu signālus no tuvumā esošajām saulei līdzīgajām zvaigznēm.

5. Jūs par to noteikti neesat dzirdējuši, jo viņa pētījumi nenesa vēlamo rezultātu.

6. Arī mūsdienīgākā SETI (Search for Extra-Terrestrial Intelligence jeb ārpus zemes saprāta meklēšana) institūta Kalifornijā pūliņi nav nesuši rezultātus. Kopš 1995. gada šis par privātajiem līdzekļiem uzturētais projekts ir izpētījis 1000 zvaigznes un iztērējis 5 miljonus dolāru, meklējot kādu citplanētiešu sūtītu radio signālu

7. Sets Šostaks, SETI vecākais astronoms, viņam vien zināmu iemeslu dēļ uzskata, ka līdz 2025. gadam 350 antenu kopa uziešot citplanētiešu sūtītu signālu (atceramies Fantas reklāmu).

8. Jūs varat uzinstalēt SETI@home Project programmatūru uz jūsu mājas datora un pievienoties 187 000 citu cilvēku, kuru datori jau sijā antenu saņemto informāciju, meklējot citplanētiešu sūtītus signālus.

9. Visticamākās citplanētiešu atrašanās vietas mūsu saules sistēmā: pazemes patvērumi uz Marsa, karstie plankumi uz Saturna pavadoņa Encadela (kura dienvidpolā ir pilns ar geizeriem), kā arī Jupitera pavadoņi Eiropa un Kalisto (kura ledainā garoza varētu zem sevis slēpt milzīgus okeānus).

10. Visticamāk, ka pirmo reizi NLO tika redzēts 1450. gadā p.m.ē., kad ēģiptieši gaisā redzēja lielus, gaišu apļus. Daži NLO fanātiķi Bībeles fragmentu „Ecikels: 1 interpretē kā liecības par sastapšanos ar NLO.

11. 1957. gadā kāds brazīliešu fermeris Antonio Ville Boa paziņoja, ka viņu bija nolaupījuši rejoši citplanētieši, kuri viņu iesmērējuši ar želeju un pārojušies ar viņu.

12. 2003. gadā Hārvardā, pētījumā, kurā piedalījās 10 brīvprātīgie, kuri apgalvoja, ka ir tikuši nolaupīti, hipnozes iespaidā atzina, ka citplanētieši viņus izmantojuši vairošanās nolūkos vai arī ir veikuši ar viņiem seksuālus eksperimentus.

13. Alans Čejns, Vaterlo Universitātes psihologs, saka, ka tie, kuri uzskata, ka citplanētieši ir viņus nolaupījuši, bieži cieš no miega paralīzes (stāvokļa, kad ķermenis vēl guļ, bet cilvēka prāts ir pamodies, tādējādi cilvēks ir nomodā, bet nespēj pakustēties).

14. Streptococcus mitis jeb baktērijas, kuras inficē degunu un rīkli, tika nejauši nogādātas uz mēness virsmas, jo tās atradās uz „Surveyor 3” zondes borta. Baktērijas vēl bija dzīvas, kad divarpus gadus vēlāk „Apollo 12” astronauti atrada zondes kameru.

15. Iespējams mēs viņus aizbiedējām: Zinātnieki pirmoreiz citplanētiešiem mēģināja aprakstīt cilvēku izskatu 1972. gadā, kad Karls Sagans un Frenks Dreiks priekš kosmosa kuģa „Pioneer 10” uzkonstruēja plāksni ar kailu vīrieti un kailu sievieti uz tās.

16. Tad mēs aizsūtījām viņiem skaņu ierakstu: Divas 1977. gadā palaistās „Voyager” zondes saturēja 12 collu diametra apzeltītas plates, kurās bija ierakstītas vaļu saucieni, sveicieni 55 pasaules valodās un Bulgāru tautasdziesma.

17. Drošības pēc, NASA iekļāva arī skaņuplašu atskaņotāja adatu un lietošanas instrukciju.

18. 2006. gada 30. septembrī, Francijas Nacionālo Kosmosa studiju centrs, izstaroja kosmosā „Cosmic Connexion”, TV programmu, kura ir domāta ārpuszemes civilizācijām uz Saulei līdzīgas zvaigznes ar nosaukumu Errai. Tā atrodas 45 gaismas gadus no Zemes.

19. Video vajadzētu sasniegt mērķi 2051. gadā.

40 3 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.discover.com
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Labs.Vislabakais 11.Nabaga fermeris...pardzeries tekilu un kaiminju kranchi panjemushi sho prieksha...vai pakalja...

3 1 atbildēt

11.tas jau bijis pillā!

0 0 atbildēt